19:30

Åtvidaberg BK B

Referat: Jönköping Bandy Reservlag - Åtvidaberg BK B

Det satt hårt inne men vinst igen!
Jönköping skulle revanschera sig denna afton hemma på Råslätt mot det duktiga Åtvidaberg (senaste borta blev det 9-0 till ÅBK), men det satt hårt inne. Matchen slutade 9-6 efter tre snabba mål de sista 5 minuterna. Segern innebar att JB/MIF nu klättrade förbi ÅBK upp till andra plats bakom Waggeryd i tabellen.
Det var ett tämligen "tungt" JB-lag som ställdes på isen mot en tung och merierad motståndare, namnkunnigt ÅBK. ÅBK mönstrade rutin med duktiga ungdomar, inte minst målvakten (född -00) som tog flera skott. Faktiskt precis som JB/MIF gör! Jönköping började bäst, ryckte till 3-0 efter fina anfall försat kvarten. I halvtid stod det 4-2 och det kändes stabilt. Men andra halvlek dominerade ÅBK som förde spelet. ÅBK kom ikappp upp till 6-6, bl a efter något hörnmål och två frislagsmål. Bra skyttar och vår nya målvakt Erik gjorde flera räddningar, bla en dubbelräddning på friläge. Men JB spelade inte bra, hittade inte varandra medan ÅBK höll bollen länge inom laget. Inte förrän i 85 lossande och det rejält. Nils punkterar matchen boktavligt i matchens sista sekund, domarvisslan blev både mål och slut, 9-6. Skönt det gick vägen.

Härligt att se första halvlek, strongt att kämpa hela andra och inte vika ned sig utan "det är ju sista 100 som gäller" (friiidrottare som man är....). Matchrapport här.